Klub je nastao 2001. godine kao Karate klub „Lav“ Pula. Osnivač je Rudolf Oliva, tada nositelj crnog pojasa 3. Dan. Upornim i stručnim radom nakon vrlo kratkog vremena u klubu je nastala izuzetno kvalitetna borbena ekipa koja je svojim rezultatima na natjecanjima, kako u Hrvatskoj tako i diljem Europe, postala vrlo zapažena. Tako je Karate klub „Lav“ Pula postao visoko respektabilan klub  u Europi. Znak Lava na kimonu je postao prepoznatljiv diljem Europe. Lavovi su nastupali na natjecanjima u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Italiji, Belgiji, Portugalu, Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini te ostvarivali zapažene rezultate.


Broj članova kluba se stalno povećavao od početnih 12 pa do čak nešto preko 150 članova.
2004. godine klub proširuje svoju djelatnost i na kickboxing i to iz razloga jer se uočilo da je kickboxing disciplina semi contact (sada point fighting) približno jednaka karateu uz mogućnost laganog kontakta. Tada vodstvo nacionalnog kickboxing saveza prepoznaje kvalitetu natjecatelja iz karate kluba „Lav“ te ih odmah uključuju u kickboxing reprezentaciju Republike Hrvatske i upućuju na Svjetsko prvenstvo u Italiju ( Marina di Carara ) gdje naši natjecatelji (iz Lava) osvajaju dvije brončane medalje. Od tada su članovi Kickboxing kluba „Lav“ u stalnoj postavi kickboxing reprezentacije Republike Hrvatske.


2007. godine zbog velikog interesa osniva se i kickboxing klub „Lav“ Medulin čiji vrijedni članovi znanjem i vještinama ubrzo sustižu članove pulskog „Lava“ te rame uz rame kreću po turnirima u osvajanje odličja.


Dva dana prije osnivanja medulinskog „Lava“, 16.01.2007. godine u Zagrebu se održava izbor najboljih sportaša Republike Hrvatske po izboru Hrvatskog Olimpijskog Odbora. Članice kickboxing kluba „Lav“ iz Pule su ušle u najuži izbor što je na ponos i čast našem klubu.

Voditelji kluba su:

Članovi karate i kickboxing kluba „Lav“ Pula su od najznačajnijih rezultata ostvarili:

Cilj kluba je da se radom i treninzima sa djecom (članovima) pozitivno utječe na njihov psihofizički razvoj kako u sportu tako i općenito u životu i razvoju djeteta. Uz sportsko stasanje i usavršavanje sa ciljem postizanja vrhunskih rezultata, u trenažnom procesu dolazi do općenite psihofizičke stabilizacije, učvršćivanja samokontrole, omogućavanja lakšeg pamćenja te brže reakcije na iznenadne događaje.


Isto tako, putovanjima i sudjelovanjem na natjecanjima diljem europe dolazi do međusobnog kontakta i zbližavanja mladih ljudi i djece, razmjene mišljenja i iskustava što dovodi do unapređenja pogleda te djece kako prema okolini u kojoj žive tako i prema široj zajednici. Dolazi do zbližavanja djece različitih rasa, nacionalnosti i vjera.

 

                                                                                               KK&KBK „Lav“ Pula

                                                                                   Rudolf Oliva, predsjednik i glavni trener